2017. december 8., péntek

Kosaras Muffin

Még nem tudjuk biztosan, de hamarosan fogjuk, hogy milyen fontos a jól időzített szénhidrátlöket a meccsközben, mivel lesz erről is egy jó kis bejegyzés ám!
De addig is íme egy recept, amellyel kosárlabdára emlékeztető muffinokat tudunk előállítani az éhes kosarasoknak.

Kosaras Muffin

Előre is leszögezném, hogy a muffin készítésének nehézségi skáláján egy 7-es erősségű süteményt készítünk. Több idegeskedéssel és szöszmötölés jár, mint egy átlagos muffin. Továbbá arra is kell figyelni, hogy ne legyen túl élethű, mert akkor kosaras gyermekünk egyből lepattintja, ahelyett, hogy megenné...

Mi kell 24 darabhoz? Rögtön sorolom, de a hardvert is ellenőrizzük, hogy van-e sütő, meg kapszli.
Amúgy meg kelleni fog még:
- 30 dkg Finomliszt (de finom legyen ám!)
- 1 kávéskanál sütőpor
- 20 dkg vaj
- 4 db tojás
- 20 dkg cukor (lehet benne vaníliás is);
Első körben a vajat, cukrot, tojást egy nagy tálban összeizéljük a robotgéppel. Ne az antennás keverőt rakjuk a robiba, hanem a malacfarokra emlékesztetőt és keverjük, amíg meg nem unjuk.

Ekkor jöhet rá liszt és a sütőpor. Tovább keverjük, míg egy homogén masszává össze nem áll. Adhatunk hozzá kakaóport is, csoki darabkákat, gazdagíthatjuk alma-, kókusz reszelékkel is.

Készítsük elő a muffin-tepsit a kapszlikkal.
Bekápszlizva
Porciózzuk ki kanállal a tésztát a kapszlikba egyenletesen. Ha ez nem sikerül, akkor ne csodálkozzunk, mert nem szokott. Viszont innentől jöhet a kreatív rész. Mi a muffin tésztába csokidarabkákat dugdostunk, de lehet mást is ám! Gumicukrot, meggyet, áfonyát, szalonnát, gyümölcsízt, töpörtyűt, csülköt, karórát ízlés szerint.
Malac puzzle, de nem raktuk össze és nem raktunk a muffin-ba sem. 
180 fok, normál üzemre beállított sütőbe rakjuk a tepsiket kb. 20-25 percre. (Nem légkeverése, mert attól nagyon száraz lesz!). Ha még mindig biztosak vagyunk a kosárlabda formában, akkor vegyünk elő 1 rúd marcipánt (az ára egy kicsit a platinarúdé alatt van jelenleg). Porcukros fán nyújtsuk ki a masszát, majd szaggassunk ki muffin átmérőjű köröket és fektessük rá a kihűlt sütikre. Íme:


Jöhet az utolsó simítás, amikor is megbánod, hogy elkezdted az egészet. Vagyis amikor kosárlabda-varrás sziluettet rajzolsz a marcipánra. Mi a Doktor 5ker féle csoki-cukormázzal próbálkoztunk, első körben egész biztatóan, majd egyre rondább vonalak születtek. A végeredmény minőségét a holnapi meccsen fogják a hölgyek tesztelni.

Remélhetőleg tetszeni fog nekik!
Ja és HAJRÁ CSAJOK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése